Wat hangen die vlagjes daar eigenlijk te doen? 

In elk reglementair zwembad moeten de vlagjes op exact 5 meter van de muur hangen. Bij rugslag weet je dan in elk zwembad hoeveel slagen je nog moet doen tot aan de muur.

Wat hangen die vlagjes daar eigenlijk te doen in een zwembad? 

​Enig idee?

​Wanneer je rugslag zwemt, kan je vanaf het moment dat je de vlagjes passeert het aantal armslagen tellen vooraleer je aan de muur bent (voor een keerpunt of voor een aankomst op de rug). 
​​
​In elk reglementair zwembad moeten de vlagjes op exact 5 meter van de muur hangen. Bij mij geldt dat ik tijdens rugslag altijd 4 slagen moet doen net wanneer ik de vlagjes passeer zodat ik met 1 arm uitgestrekt kan aankomen op m’n rug. Op die manier hoef ik me niet om te draaien om te zien of ik er al ben. Wanneer ik een tuimelkeerpunt wil doen van op mijn rug, tel ik 2 slagen van aan de vlagjes, draai ik me op mijn buik en kan ik mijn keerpunt uitvoeren. 

​Dit is dus voor ELK zwembad hetzelfde.

Heb je hier al eens op gelet?
​​Hoeveel slagen zijn het bij jou van aan de vlagjes?

​Probeer het eens uit! 

​Let wel, wanneer je in publieke banen zwemt: misschien toch eerst checken of er niemand aan de kant staat vooraleer je aankomt op de rug en met je arm richting muur zwiert. 😉